Lagu Sekolah


SK BULU SILOU

KAMI MURID SK BULU SILOU
RELA BERBAKTI DAN BERUSAHA
AMANAH DAN BEKERJASAMA
BERDISIPLIN SETIAP MASA

PRINSIP RUKUN NEGARA
JADI AMALAN KAMI
TABAH DAN CEKAL DI HATI
MENCAPAI CITA-CITA

WALAU DI MANA KAMI BERADA
JASA GURU TETAP KAMI KENANG
AYAH DAN BONDA KAMI HORMAT
MEMBAWA HIDUP BAHAGIA

Nota: Lagu sekolah yang baharu masih dalam proses mastering

Advertisements

6 Responses to Lagu Sekolah

  1. azmeer berkata:

    …sy student sk bulu silou pd thun 2006..kini bljr d smk apin-apin keningau dn sdg menduduki SPM exam..sy bgtu bngga dn gmbira skali,walau d mna pn sy brda…lgu sk bulu silou masih dlm ingtan…

  2. Nur Farhana @ Juvinia Ekim berkata:

    dulu pelajar SK. Bulu Silou… tahun akhir 1997-1998 macam tu lah…. dulu pergi sekolah main-main…. saya masih ingat pesan cikgu Rohani ” pemburu kalau pergi memburu bawa senapang tanpa peluru tidak akan dapat apa-apa, Macam tu juga kalau pergi peperiksaan tapi tanpa ilmu (sebab selalu tidak hadir kelas) macam mana nak lulus”….. Masuk sekolah menengah saya belajar sampai tingkatan 2 saja tu pun tak masuk peperiksaan….. Tahun 2007 saya ambil peperiksaan SPM persendirian…. Alhamdulillah saya dapat sambung ke peringkat Diploma walaupun tanpa PMR…. Ketika itu lah saya pegang semula kata-kata cikgu Rohani. Terima Kasih semua guru-guru Sk. Bulu Silou….

  3. Catherine berkata:

    wahhh seru nak comment di blog SKBS…saya lulus angkatan 1999, bangga bisa sekolah di sana, walau college di Indonesia tp slalu teringat masa2 di SKBS dulu…slalu rindu dengan Cikgu Rohani…

    • Administrator berkata:

      Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat belajar. SK Bulu Silou adalah sekolah yang bersikap agak terbuka dalam menerima pelajar, walaupun melibatkan pelajar yang “tidak diterima” di sekolah-sekolah lain.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s